ÚSTÍ NAD LABEM - POLOHA, STRUKTURA, INFRASTRUKTURA A OBRAZ MĚSTA - Boneschová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou města Ústí nad Labem, hlavně jeho analýzou z hlediska polohy, prostorové struktury, infrastruktury a celkového obrazu města. Úvodní komplexní geografická charakteristika města je rozčleněna na charakteristiku fyzicko-geografickou, sociálně-geografickou a na popis vývoje urbánní struktury. V hlavní části bakalářské práce nejprve zhodnocujeme polohu města z mikro-, mezo- a makro pohledu. Dále se hlouběji věnujeme analýze prostorové struktury města - geneticko koncentrické, funkční, urbanisticko-morfologické a také sociální a demografické prostorové struktuře města. Vyhodnocujeme jednotlivé jevy a někdy navrhujeme řešení v případě problémů. Práci doplňujeme fotografiemi dokumentujícími strukturu města, zástavbu a zeleň. V další části se zaměřujeme na analýzu infrastruktury města, především na různé druhy dopravy v území, a také na technickou a biotickou infrastrukturu.
Ústí nad Labem - location, structure, infrastructure and city image
Keywords: Urbánní geografie; geografická poloha; prostorová struktura města; infrastruktura města; Ústí nad Labem; urban geography; geographical location; urban structure; urban infrastructure of the city; Ústí nad Labem