Analýza využívání Product Placementu v ČR - Pleva, Milan (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit současné využívání Product placementu v kinematografii a televizní produkci v rámci České republiky, posoudit změny ve využívání PP v souvislosti se schválením novely zákona č. 231/2001 Sb. o audiovizuálních mediálních službách na vyžádání a na základě analýzy navrhnout vhodná opatření na zlepšení v oblasti využití PP. Téma je pojato především z ekonomického hlediska a analyzuje Product placement jakožto marketingový nástroj. V literární rešerši jsou definovány pojmy, které je nutné znát pro potřeby pochopení problematiky, charakterizován historický vývoj a právní aspekty, hlavní část se zabývá PP jako marketingovým nástrojem, následují zahraniční a české ?best practices? a ?worst practices?, poté hloubkový rozhovor s představiteli mediální agentury odkrývající proces od poptávky ke kontraktu a následná doporučení marketérům firem.
Analysis of the Aplication of Product Placement in Czech Republic
Keywords: Product placement; produkt; marketing; komunikace; komunikační mix; marketingový nástroj; umístění produktu; média; televize; film; reklama; promotion; pořad; divák; zákazník; marketér; firma; zákon; legislativa; audiovizuální služby; směrnice; Evropská Unie; Product placement; product; marketing; communication; communications mix; marketing tools; media; television; film; advertising; promotion; show; viewer; customer; marketer; business; law; legislation; audiovisual services; European Union