Úspěšnost střelby v basketbalu mladších dorostenců ve výkonnostních soutěžích (dorostenecká liga, krajský přebor)\\ - Roubíček, Martin (Jihočeská univerzita, 2008)
V této diplomové práci jsem se zabýval úspěšností střelby mladších dorostenců Bohemie Poděbrady ve výkonnostní soutěži - krajský přebor. Cílem bylo zjistit jaká je úspěšnost střelby v utkání z jednotlivých postů a vzdáleností. Data byla získána na základě technického zápisu po dobu jedné sezóny. Získaná data byla porovnána s výsledky technického zápisu mladších dorostenců hrajících první dorosteneckou ligu a s výsledky testu střelby v nesoutěžních podmínkách. Velikost zkoumaného souboru byla 30 hráčů. Získané výsledky budou použity pro zlepšení tréninku střelby u mladších dorostenců Bohemie Poděbrady a mohou být základem pro další práce podobného typu.
The shooting accuracy of junior basketball in different levels ( regional league, junior league)\\
Keywords: basketbal; střelba v basketbalu; úspěšnost střelby; mladší dorostenci; herní výkon; trénink; basketball; shooting in basketball; shooting accuracy; juniors; training