Nerovnosti v úlohách MO (1951 - 1975) - Chvál, Jan (Jihočeská univerzita, 2010)
Obsahem práce je zpracování úloh na téma nerovnosti, které byly zařazeny v matematických olympiádách v letech 1951 - 1975, roztřízení těchto nerovností podle způsobu řešení a ukázání dalších možných řešení. Práce by měla sloužit jako doplňující studijní materiál pro studenty se zvýšeným zájmem o matematiku.
Inequalities in problems MO (1951 - 1975 )
Keywords: Matematická olympiáda; A-G nerovnost; substituce; odhady; nerovnost; indukce; Mathematical olympiad; A-G inequality; substitution; valuations; inequality; industion