Vliv legislativního prostředí ČR-upravující prodej léčiv- na věrnostní program lékárny Alma - Skálová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce byla zaměřená na zhodnocení věrnostního programu Lékárny ALMA v návaznosti na legislativní prostředí ČR. V první části byla provedena analýza legislativního prostředí. V další části bylo provedeno zhodnocení věrnostního programu. Věrnostní program byl zhodnocen jako celek. Dále byly zhodnoceny jednotlivé marketingové akce, které Lékárna ALMA uskutečnila během roku 2010 a roku 2011. Výsledkem práce bylo, že věrnostní program byl pro Lékárnu ALMA přínosem. Provozování věrnostního programu je pro Lékárnu ALMA ekonomicky efektivní. Lékárna by měla i nadále pokračovat v uskutečňovaní marketingových akcí, protože mají na zákazníky pozitivní efekt.
The influence of the legislative environment governing the sale of pharmaceuticals in ČR - on the loyalty program of Pharmacy Alma
Keywords: podpora prodeje; věrnostní program; zákazník; marketingové prostředí; legislativa; sales promotion; loyalty program; customer; marketing environment; legislation