Stavebně technický průzkum objektu kravína v Dolním Bukovsku - Lomská, Jana (Jihočeská univerzita, 2018)
Tématem této bakalářské práce je kompletní průzkum kravína ze stavebnětechnického hlediska zemědělského objektu zaměřeného na chov krav v Dolním Bukovsku. V první části jsem vypracovala za pomoci odborné literatury přehled konstrukcí, které mohou být použity ve stavbách. Ve druhé části se věnuji přímo určenému objektu. Popisuji technické problémy objektu a možné stavební úpravy, které přispějí ke zlepšení provozních podmínek. Technické problémy a stavební úpravy jsou popsány v textu a znázorněny ve výkresech. Fotodokumentace celého objektu je v příloze.
Research of a cowshed in Dolní Bukovsko from technical and engineering point of view
Keywords: porucha zdiva; rekonstrukce objektu; sanace; průzkum; kravín; faulty masonry; reconstruction of the premises; rehabilitation; research; cowshed