Ekonomické hodnocení investičního projektu - Raboch, Martin (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce je zaměřena na investiční činnost podniku. Tuto složku podnikatelské činnosti charakterizuje s důrazem na investiční rozhodování. Zabývá se metodami a způsoby určení efektivnosti investičních projektů. V teoretické části jsou tyto metody vypsány a charakterizovány. Dále jsou zde popsány fáze života investičního projektu, veličiny vstupující do hodnocení takovýchto projektů a z části se práce dotýká i faktoru rizika, se kterým je investiční činnost spojena. V praktické části se práce zabývá zhodnocením konkrétního investičního projektu firmy Doppler CZ. K tomuto účelu je využita metoda čisté současné hodnoty, vnitřního výnosového procenta, indexu rentability, doby návratnosti a průměrné roční výnosnosti. Cílem je podniku doporučit, zda projekt realizovat nebo zamítnout.
Economic evaluation of an investment project
Keywords: Investice; ekonomická efektivnost; hodnocení investice; investiční rozhodování.; Investment; economical effectiveness; investment evaluation; investment decisions.