Analýza výběru vhodné lokality vstupu na mezinárodní trh - Lhotová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2009)
Rozhodnutí firmy vstoupit na zahraniční trh patří k jednomu z nejdůležitějších faktorů expanze firmy. Hlavním cílem práce bylo zpracovat návrh nejvhodnější formy vstupu na zahraniční trh a současně vybrat lokalitu vstupu firmy na mezinárodní trh. Dílčí cíl vymezoval srovnání jednotlivých lokalit, uvedení nejvhodnější lokality působení pro firmu Jihospol, a. s. a definování návrhu strategie pro další rozvoj společnosti. Možné lokality vstupu na mezinárodní trh byly zhodnoceny prostřednictvím STEP analýzy sousedních zemí. Cílovým trhem pro společnost Jihospol, a. s. byl vybrán trh Slovenské republiky. Nejvhodnější forma vstupu na zahraniční trh byla pro společnost Jihospol, a. s. zvolena dodávka stavebních prací formou subdodávky.
The Analysis of the Selection of the Most Suitable Entrence Locality on the International Market
Keywords: Mezinárodní podnikání; zahraniční trh; mezinárodní prostředí; globalizace; vývozní marketing; globální marketing; interkulturální marketing.; International business; international market; international environments; globalization; export marketing; global marketing; intercultured marketing.