Domácí násilí páchané na mužích - Týrová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce se zabývá domácím násilím páchaném na mužích. V teoretické části bude charakterizováno domácí násilí, jeho projevy, formy a cyklus, ve kterém se zpravidla odehrává. Dále poukáži na specifika násilí na mužích a specifika partnerského násilí. Mimo jiné nastíním stereotypy a genderové předsudky, které mají vliv na vnímání mužských obětí společností, ale i samotnými mužskými oběťmi. V praktické části se budu zabývat výsledky rozhovorů se sociálními pracovníky, jejichž cílovou skupinou jsou právě muži jako oběti domácího násilí. Cílem této části bude zjistit s jakými problémy se sociální pracovníci (v případě mužských obětí) setkávají, s jakou zakázkou muži přicházejí a jak probíhá práce s touto cílovou skupinou.
Domestic violence against men
Keywords: Domácí násilí; partnerské násilí; mužská oběť; gender; zakázka oběti; pomoc obětem; Domestic violence; partners violence; men's victim; gender; commision of a victim; help to victims