Základní aspekty výživy telat - Poborská, Anna (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce poskytuje přehled o výživě a způsobu výživy telat. Zabývá se významem a potřebou jednotlivých živin, minerálních látek, vitamínů a technikou krmení telat. Vlastní práce je zaměřena na výživné hodnoty a složení podávaných krmiv. Tyto výsledky byly získány v provozních podmínkách. Na základě zjištěných údajů bylo navrhnuto doporučení pro optimální složení krmných diet a navrhnuta úprava techniky krmení v daném zemědělském podniku.
Fundamental aspects of calve nutrition
Keywords: telata; výživa telat; složení krmných dávek; calves; nutrition of calves; composition of feed rations