Domácí násilí v ČR z pohledu práva a profesí - Hledíková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2009)
V uplynulých letech jsme se v českém právu konečně dočkali několika změn v oblasti domácího násilí. Mám na mysli změny legislativní, ale i změny v přístupu pomáhajících a dalších profesí, které se s problémem domácího násilí setkávají. Cesta to byla dlouhá a zdaleka není u cíle. Svůj, řekla bych, největší podíl na těchto změnách mají neziskové organizace, které se v této problematice angažují již řadu let. Ve své práci jsem šla cestou změn a těch, kteří je uvádějí v praxi. V první části jsem se zaměřila na změny v legislativě, další část jsem věnovala profesím, které se zabývají touto problematikou, část jsem také věnovala neziskovým organizacím a statistickým údajům.
Home Violence in the Czech Republic from the View of Law and Profession
Keywords: domácí násilí; násilná osoba; ohrožená osoba; legislativa; policie; lékař; soudce; neziskové organizace; home violence; violent person; endagered person; legislation; police officers; doctors; judge; non-profit-making organizations