Sugestivní impresionismus Elizabeth Bowenové - Karásková, Iva (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem této diplomové práce je literární interpretace románové a povídkové tvorby Elizabeth Bowenové. Pozornost je věnována mimo jiné i osobnímu životu Bowenové s důrazem na její dětství a dospívání jako možných inspirativních zdrojů její tvorby. Těžištěm práce je analýza vztahů mezi dětmi a dospívajícími dívkami se světem dospělých. Opomenuta nezůstala ani autorčina impresionistická metoda zobrazování reality prostřednictvím individuálního vnímání.
Suggestive impressionism of Elizabeth Bowen
Keywords: literární impresionismus; elizabeth Bowenová; moderismus v literatuře; Blumsbury; impressionism; Elizabeth Bowen; modernism; Blumsbury