Rozšíření kolektoru Ipfixcol2 o modul pro export dat do Apache Kafka - Zeman, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem práce je vytvořit výstupní plugin pro kolektor IPFIXcol2 od společnosti CESNET, který dokáže zpracovávat data ve formátu IPFIX a konvertovat je do formátu JSON pro následný export do Apache Kafky. Plugin bude využívat vícevláknové zpracování zpráv pro dosažení maximální propustnosti. Součástí této práce bude porovnání vyvinutého pluginu s pluginem existujícím a konkurenčním řešením PMACCT.
The Extension of the IPFIXcol2 Collector of the Module for Data Export to Apache Kafka
Keywords: IPFIX; monitorování sítě; IPFIXcol2; výstupní plugin; Apache Kafka; IPFIX; network monitoring; IPFIXcol2; output plugin; Apache Kafka