Návrh technologického souboru zařízení pro produkci biolihu s roční kapacitou do 500 000 litrů. - Slaninka, Milan (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá produkcí biolihu pro palivářské účely. V první teoretické části je popsán způsob výroby biolihu z běžně pěstovaných obilovin. Zdroje a vlastnosti materiálů, z kterých je možné biolíh vyrobit, zátěž výroby biolihu legislativou. Druhá část práce obsahuje návrh vlastního technologického souboru zařízení pro produkci biolihu s danou roční kapacitou výroby.
Design of technological set of device for production of bioethanol with a yearly capacity up to 500 000 litres.
Keywords: Ethanol; fermentace; destilace; rektifikace; denaturace; škrob; lignocelulóza.; ethanol; fermentation; distillation; rectification; denaturation; starch; lignocellulose