Reprezentace doby v kulturním časopise "Listy pro umění a kritiku" - Haringová, Nela (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se bude detailněji zabývat kulturním časopisem Listy pro umění a kritiku. Autorka se zaměří na historické souvislosti, které provázely vydávání časopisu (poměry v tehdejším Československu, samostatný stát, nacismus v Německu atd.). Důraz bude také kladen na české drama, především na divadelní avantgardu. Autorka tak naváže na svou bakalářskou práci, v níž se jí podařilo získat primární materiál a deskribovat ho. Nyní věnuje větší část interpretačním a analyzujícím pasážím.
Representation of the age in the cultural journal "Listy pro umění a kritiku"
Keywords: Listy pro umění a kritiku; časopis; Listy pro umění a kritiku; magazine