Odborná a metodická příprava učitele odborného výcviku na praktické vyučování - Šindelářová, Naděžda (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce pojednává o celkové připravenosti učitele na praktické vyučování, zpracovává doporučený výběr vyučovacích metod pro výuku odborných předmětů, zaměřuje se na průběh odborného výcviku a odbornou přípravu učitele na praktické vyučování oboru kuchař na SSRS Strakonice a představuje Mezinárodní projekt v oblasti gastronomie zaměřený na tradiční pokrmy norské a české kuchyně, který realizovali žáci oboru kuchař a číšník z Norska a České republiky.
Scientific and methodical preparation of teachers for practical teaching
Keywords: učitel; žák; výukové metody; praktické vyučování; dovednosti; motivace; mezinárodní projekt; teacher; student; teaching methods; practical training; skills; motivation; international project