Volební systém a jeho vliv na výsledky voleb - Suchanová, Jana (Jihočeská univerzita, 2018)
Úvodní část mé diplomové práce je zaměřena na definici pojmu volebního systému. Popisuje jeho základní dělení a klasifikace. Dále se věnuje vývoji volebního systému v českých zemích a představuje dosavadní kvantitativní výzkum účinků volebních systémů. V poslední, praktické části jsou vytvořeny pracovní listy, kde je provedena změna volebního systému prostřednictvím jiné kvóty či dělitele a představuje moţnou změnu získaných mandátů a obsazení PS. V práci jsou pouţity výsledky voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, které proběhly v roce 2017.
Election system and its influence on election results