Možnosti rozvoje ubytovacích zařízení v regionu Jindřichohradecko - Markvart, Jan (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce "Možnosti rozvoje ubytovacích zařízení v regionu Jindřichohradecko" řeší problematiku nabídky služeb ubytovacích zařízení. Cílem práce je na základě analýzy lokalizace a služeb určit další možnosti rozvoje podniků poskytující ubytovací služby. Teoretická část práce je věnována vymezení pojmů, které pomůžou lepšímu porozumění problematiky, na kterou se práce soustředí. Jedná se o pojmy ohledně podnikání, podnikatelů a podniků dále jsou popsány podniky cestovního ruchu. Další jsou popsány ubytovací zařízení a jejich kategorie a klasifikace. Dalšími popsanými pojmy jsou produkt, služby a v poslední řadě lokalizace a geografické informační systémy. Praktická část práce se zabývá nejdříve lokalizací ubytovacích zařízení v regionu, následnou analýzou služeb, které ubytovací zařízení nabízejí a poté pomocí dotazníkového šetření zkoumá potřeby potenciálních zákazníků. Závěrem jsou pak zformulovány návrhy pro další rozvoj na základě zjištěných skutečností.
Possibilities of development of accommodation facilities in the region Jindřichův Hradec
Keywords: lokalizace; služba; ubytovací zařízení; podnik; cestovní ruch; localization; service; accommodation establishment; business; tourism