Amurský lysec. Nové plemeno pro chov kapra v měnících se podmínkách - Prchal, Martin; Kocour, Martin (Český rybářský svaz, 2020)
Popularizační článek pojednává o nově vyšlechtěném plemeni lysého kapra tzv. Amurského lysce a jeho využití pro produkční chov v současných podmínkách a dalších možnostech jeho šlechtění.
Amur mirror carp. New breed for carp culture in changing conditions
Keywords: kapr obecný; nové plemeno; šlechtění; common carp; new breed; breeding