Turismus ve venkovském prostoru - PŘÍKLAD VYŠEBRODSKO - Kolářová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá venkovským cestovním ruchem. V teoretické části vysvětluje klíčové pojmy (venkov, turismus, venkovská turistika, agroturistika, ekoagroturistika, zážitková turistika, SWOT analýza a udržitelný rozvoj) a vymezuje druhy a formy cestovního ruchu, druhy venkovské turistiky, přínosy, negativa a možnosti uplatnění. V praktické části se bakalářská práce zabývá Vyšebrodskem, resp. empirickým šetřením na Ekofarmě Křížové pole, jejím napojením na venkovskou turistiku a rozborem kempování na Vyšebrodsku. Výsledky dotazníku prezentují názor návštěvníků ekofarmy a kempu.
Tourism in rural space - Case study of the Vyšebrodsko-region
Keywords: Venkov; cestovní ruch; venkovská turistika; Ekofarma; kempování; Vyšebrodsko; Country; rural tourism; tourism; ecofarm; camping; Vyšebrodsko