Metrické úlohy ve stereometrii - Krepsová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá problematikou metrických úloh ve stereometrii a je rozdělena do dvou částí. První část je zaměřena na teorii odchylky přímek a rovin, kolmost přímek a rovin, vzdálenost bodů, přímek a rovin. V této části najdete souhrn vět a definic a základní příklady k procvičení. Druhá část obsahuje sbírku pracovních listů pro studenty. Tato sbírka zahrnuje řešení příkladů z pracovních listů v matematickém programu GeoGebra. Řešení jsou určena pro učitele. Pracovní listy a jejich řešení byly testovány studenty během výuky v posledním ročníku gymnázia. Tato práce je určena pro výuku, samostudium a testování.
Metric problems in the solid geometry
Keywords: stereometrie; odchylka; kolmost; vzdálenost; matematika; solid geometry; angular deflection; perpendicularity; distance; math