Čerpání finančních prostředků z EU města Třeboň a města Bechyně - Mošner, Martin (Jihočeská univerzita, 2020)
Regionální politika neboli politika soudržnosti je podle výdajů rozpočtu EU druhou nejdůležitější politikou Evropské unie. V programovém období 2007-2013 byla politika soudržnosti realizována prostřednictvím strukturálních fondů a Fondu soudržnosti EU. Bakalářská práce se zaměřuje na regionální politiku EU a implementaci této politiky v České republice v minulém programovém období (2007-2013). Cílem bakalářské práce je porovnat využití prostředků z EU v programovém období 2007-2013. Pro srovnání slouží dvě nejznámější jihočeská lázeňská města - město Třeboň a město Bechyně. Pozornost je věnována podpoře cestovního ruchu. Na závěr jsou získané výsledky doplněny polostrukturovanými rozhovory se zástupci místních samospráv.
The Use of EU Funds in the Towns of Třeboň and Bechyně
Keywords: Evropská unie; regionální politika; strukturální fondy EU; Fond soudržnosti; cestovní ruch; lázeňství; město Bechyně; město Třeboň; the European Union; regional policy; Structural Funds and Cohesion Fund; tourism sector; spa; the town of Bechyně; the town of Třeboň