Volnočasové aktivity pro mentálně a tělesně postižené v Domově pro osoby se zdravotním postižením Zběšičky - Peterková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2022)
Práce se zabývá volnočasovými aktivitami v domově pro osoby se zdravotním postižením ve Zběšičkách. Text je rozdělen na praktickou a teoretickou část. Teoretická část se zabývá konkrétním domovem DOZP Zběšičky. Zabývá se historií, klienty a možností využití volného času v zařízení. Dále teoretická část zkoumá definice a rozdíly mentálního a tělesného postižení, volný čase a možnosti volnočasových aktivit pro osoby zdravotním postižením. Praktická část se pomocí kvalitativního výzkum a rozhovorů zabývá klienty a jejich klíčovými pracovníky. Praktická část popisuje možnosti využití volného času a přibližuje životy lidí, kteří žijí v tomto zařízení.
Leisure activities for the mentally and physically handicapped people in DOZP Zběšičky
Keywords: postižení; mentální postižení; zdravotní postižení; tělesné postižení; oddělení; volný čas; volnočasové aktivity.; disability; mental disability; health disability; physical disability; medical department; free time; leisure activities.