Integrace paraplegiků ve volném čase - Zmeškalová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se zabývá volným časem paraplegiků a jejich integrací do volnočasových aktivit intaktní společnosti. Teoretická část charakterizuje paraplegii a její druhy. Popisuje systém péče/pomoci/podpory, který je poskytován paraplegikům. neposlední řadě se zabývá volným časem, jeho kvalitou a změnou způsobu trávení holného času a změnou kvality po míšním poranění.Praktická část obsahuje vyhodnocení dvou popisných výzkumů, které jsou zaměřeny na využívání volného času u paraplegiků.
Paraplegics Integration in Free Time
Keywords: paraplegie; mícha; integrace/inkluze; ucelená rehabilitace; volný čas; kvalita volného času; paraplegia; spinal cord; integration/inclusion; comprehensive rehabilitation; free time; free time quality