Lhůty podle správního a daňového řádu - Langrová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2017)
Anotace Diplomová práce se zabývá popisem a rozborem daňového a správního řízení z hlediska lhůt. Cílem práce je nalézt praktická východiska při aplikaci nejednotného stanovení lhůt v daňovém a správním řádu. Důležité bylo určit, zda je pojetí lhůt v právních předpisech odlišné, jak je pojetí času v legislativě upraveno a jak nás toto téma může reálně ovlivnit. Rozbor jednotlivých řízení byl proveden na základě reálných dat. Data týkající se daňového řízení mi byla poskytnuta konkrétním daňovým subjektem a data týkající se správního řízení jsem si vyžádala od konkrétního správního úřadu. V praktické části diplomové práce jsem se zabývala podrobným rozborem jednotlivých řízení z hlediska lhůt. U daňového řízení mi šlo hlavně o určení prekluze lhůty pro stanovení daně a identifikaci skutečností, které měly vliv na běh této lhůty. U správního řízení jsem rozebírala běh lhůt, které jsou potřebné pro projednání přestupku a správního deliktu. Diplomová práce pro větší přehlednost v rámci jednotlivých řízení obsahuje tabulky s daty.
Deadlines under the Administrative and Tax Code
Lhůty podle správního a daňového řádu
Keywords: Klíčová slova: Lhůta; doba; prekluze; daňové řízení; správní řízení; lhůta pro stanovení daně; lhůta potřebná k projednání přestupku/správního deliktu; Keywords: Deadline; period; preclusion; tax proceedings; administrative proceedings; the deadline for tax assessment; the time taken to discuss the misdemeanour / administrative offense