Do čeho se obléká dům. Výtvarný projekt pro 1. stupeň ZŠ. - Charvátová, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce teoreticko-projektového charakteru se zabývá zpracováním výtvarného projektu s názvem "Do čeho se obléká dům", který byl realizovaný v rámci výtvarné výchovy na prvním stupni základní školy. Teoretická část se zabývá motivem dům z hlediska významového, obsahového, emocionálního, historického, ale také pedagogického, výchovně-vzdělávacího a projektového. Praktická část práce obsahuje provedení projektu, který byl rozdělen do sedmi lekcí. Tyto lekce byly uskutečněny se žáky páté třídy základní školy Plešivec v Českém Krumlově. Výsledky žákovské práce jsou zdokumentovány na konci této diplomové práce.
How to dress a house. The Art Project for 1st Grade of Elementary School.
Keywords: výtvarná výchova; projektové vyučování; dům; architektura; fasáda; art lesson; project-based learning (PBL); house; architecture; fasade