Účinky konopí na člověka - Žižková, Petra (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá konopím, jeho dalším členěním respektive zpracováním na marihuanu a hašiš. Z botanického hlediska této rostliny se také zmiňuji o technickém konopí, ale toto téma není hlavní náplní mé práce. Také se věnuji složení konopí, historii a medicínskému hledisku. Zde bych chtěla ukázat, kde všude tato rostlina může pomoci (u jakých nemocí).Dále patologickými jevy, tedy jestli je marihuana hned po alkoholu a cigaretách nejvyhledávanější drogou, nejen u dnešní mládeže. Jestli je opravdu startovací drogou, porovnání s alkoholem a její návykovost. A v neposlední řadě legálnost této rostliny v České republice, ale i ostatních zemích. Rozhodně tato práce není psaná za účelem šíření toxikomanie, ale ke všeobecné informovanosti o této neobvyklé rostlince.
The Impact of the Hemp on People
Keywords: konopí (marihuana - bhang; ganja X hašiš); zneužívání; závislost; legalizace.; hemp (marijuana {--} bhang; ganja X hashish); abuse; addiction; legalisation.