Úroveň pohybové aktivity u studentů učitelství pro 1. st ZŠ na ZU PF Plzeň - Lešková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato diplomová práce se zabývá tématem zjištění úrovně pohybové aktivity u studentů učitelství pro 1. stupeň ZŠ na Západočeské univerzitě Pedagogické fakulty v Plzni. Hlavní náplní mé teoretické části bylo seznámit s charakteristikou pohybové aktivity, jejími benefity, následky nedostatečného pohybu vedoucí k různým problémům či onemocněním a uvést obecná doporučení, která jsou vhodná jako prevence sedavého způsobu života. Cílem mé praktické části bylo provést výzkum týdenního měření pohybové aktivity u studentek a získat data v podobě nachozených kroků. Při monitorování byly použity krokoměry značky Yamax Digiwalker SW- 700, data z měření byla vyhodnocena a dále zpracována. Pro zjištění přesné pohybové aktivity bylo zapotřebí uvést osobní tělesné parametry, výšku a váhu, pro stanovení indexu BMI.
The level of movement activity of students of the teaching for the 1st st. Elementary School on the ZU PF Plzeň.
Keywords: adolescence; raná dospělost; zdraví; pohyb; pohybová aktivita; chůze; krokoměr; BMI; Adolescence; Early Adulthood; Health; Movement; Movement Activity; Walk; Pedometer; BMI