Feminismus jako základ rovných příležitostí žen a mužů - Homolková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá postavením ženy ve společnosti. V první části se zaměřuje především na vývoj feministického hnutí a současné trendy feministického hnutí. Druhá část je věnována genderovým stereotypům, se kterými se můžeme běžně setkávat ve společnosti i v rodině. Následující kapitola se zabývá rovnými příležitostmi žen a mužů v různých oblastech našeho života. Závěrečná kapitola obsahuje možná řešení v oblasti rovných příležitostí a popisuje institucionální zabezpečení rovných příležitostí.
The Feminism as the Base of Equal Opportunities of Women and Men
Keywords: feminismus; gender; genderové stereotypy; rovnost; rovné příležitosti; Key words: feminism; gender; gender stereotypes; equality; equal opportunities