Analýza rostlinných makrozbytků z klenebního zásypu Vladislavského sálu Pražského hradu - Kosňovská, Jitka (Jihočeská univerzita, 2011)
Analýza rostlinných makrozbytků z klenebního zásypu Vladislavského sálu přispěla k poznání jejich utváření, nabídla možnost porovnání dvou separačních metod archeobotanického materiálu a zaznamenala nové významné importované druhy rostlin, které odrážejí vysoký sociální status hradních a městských obyvatel. Rozšířila tak poznatky o prostředí Pražského hradu na přelomu 16. a 17. století, co by centra ekonomického a politického života střední Evropy.
Archaeobotanical analysis of the waste-vault infill from Vladislav Hall, Prague castle
Keywords: klenební zásypy; raný novověk; archeobotanická analýza; střední Evropa; waste infill; early modern period; archaeobotanical analysis; Central Europe