TRH PRÁCE V OKRESE STRAKONICE - REGIONÁLNĚ GEOGRAFICKÁ ANALÝZA - Topková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavním cílem této práce je analýza trhu práce v okrese Strakonice. Práce hodnotí vývoj trhu práce v okrese Strakonice v období 2000 až 2009. První část práce se zabývá zdroji dat a základní charakteristikou okresu Strakonice. V další kapitole je stručně nastíněn vývoj před rokem 1989 a transformace trhu práce v ČR. Dále se práce věnuje vývoji zaměstnanosti a nezaměstnanosti trhu práce v okrese Strakonice v letech 2000 až 2009 v okresu jako celku a v jednotlivých obcích. Práce také hodnotí dojížďku do zaměstnání a stanovuje pracovní regiony
LABOUR MARKET IN THE DISTRICT STRAKONICE- REGIONAL GEOGRAPHIC ANALYSIS
Keywords: Trh práce; okres Strakonice; zaměstnanost; nezaměstnanost; rizikové skupiny; pracovní regiony; The labor market; the district Strakonice; employment; unemployment; risk groups; working regions