Časová dostupnost středisek veřejné správy ve vybraných okresech Jihočeského kraje (Strakonice, Písek, Tábor) - Zápotočná, Markéta (Jihočeská univerzita, 2016)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá analýzou časové dopravní dostupnosti středisek veřejné správy z částí obcí spadajících do správních obvodů těchto center. Toto je realizováno na území třech bývalých okresů Jihočeského kraje - Strakonice, Písek a Tábor na základě statistického šetření časové dostupnosti jak hromadnou tak individuální dopravou. Nejprve jsou však v práci popsána teoretická východiska a nejdůležitější prameny, z nichž autor čerpá. Dále jsou vysvětleny nejdůležitější pojmy, se kterými autor v práci operuje. V kapitole Metodika práce je podrobně vysvětlen postup při tvorbě praktické části této práce. Výsledky zkoumání jsou adekvátně zhodnoceny a kartograficky znázorněny.
Time accessibility of public service centers in selected districts of South Bohemian region (Strakonice, Písek, Tábor)
Keywords: dopravní dostupnost; dopravní obslužnost; hromadná doprava; individuální doprava; obec s rozšířenou působností; Tábor; Písek; Strakonice; transport accessibility; transport services; public transport; private transport; municipality with extended powers; Tábor; Písek; Strakonice