Projevy a zvládání agresivity v předškolním věku - Hrbková, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se zabývá zmapováním projevů agresivního chování v mateřských školách a navržením způsobů předcházení jejich důsledkům. Teoretická část je věnována agresivitě jako problému současné společnosti s akcentem na předškolní a raný školní věk, na její projevy, důsledky a předpoklady k jejímu zvládání. Praktická část se zaměřuje na pozorování agresivity v mateřských školách očima učitelek MŠ, výzkum je proveden metodou dotazníku. Součástí praktické části bakalářské práce je zásobník her, cvičení a aktivit ke zvládání agresivity a videozáznam práce s dětmi.
Manifestation and coping aggressiveness in the pre-school age
Keywords: agresivita; předškolní věk; hry a aktivity; aggressiveness; pre-school children; activity and games