Využití interaktivní tabule ve vzdělávání žáků se specifickými vzdělávacími potřebami - Kazdová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)
Anotace Bakalářská práce rozebírá problematiku vzdělávání žáků se specifickými poruchami učení formou interaktivní tabule. První část práce popisuje speciální vzdělávání ? zásady, cíle speciálního vzdělávání a organizaci tohoto vzdělávání. Druhá část je zaměřena na vymezení pojmu mentální retardace, popisuje specifické a hyperkinetické poruchy učení. Ve třetí části jsou popsány specifikace interaktivní tabule včetně interaktivních výukových systémů. Čtvrtá část se zabývá zásady tvorby výukové prezentace, organizačními formami, didaktickými prostředky a výukovými metodami. Hlavní část práce se zaměřuje na popis tvorby prezentací vytvořených v programu Smart Notebook, určené pro interaktivní tabule a pilotní ověřování efektivity takto vytvořených prezentací formou dotazníkového šetření.
Use of Interactive Board in Education by Students with Special Educational Needs
Keywords: interaktivní tabule; metody výuky; tvorba výukových materiálů; poruchy učení; mentální retardace; interactive whiteboard; teaching/learning methods; preparation and creation of teaching materials; learning disorders; mental retardation