Příspěvek na péči a jeho vývoj v regionu Strakonice - Křivancová, Eva (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem bakalářské práce je příspěvek na péči a jeho vývoj v regionu Strakonice. Práce si kladla za cíl zmapovat vývoj právní úpravy příspěvku na péči od jeho vzniku až do konce roku 2011. První část bakalářské práce je věnována sociálním službám, poté je již druhá část zaměřena na příspěvek na péči. Třetí část práce je věnována vývoji právní úpravy příspěvku na péči v letech 2007 - 2011. Čtvrtá část, která je praktická, je zaměřena na snížení příspěvku na péči v I. stupni závislosti u osob starších 18 let z 2 000 Kč na 800 Kč. Cílem výzkumu bylo zjistit dopady tohoto snížení v regionu Strakonice z hlediska počtu žádostí o zvýšení příspěvku na péči, struktury osob žádajících si o zvýšení příspěvku na péči podle poskytovatele pomoci a objemu vyplacených částek na příspěvek na péči.
The care allowance and its development within Strakonice region
Keywords: příspěvek na péči; stupeň závislosti; žádost o zvýšení příspěvku na péči; zákon o sociální službách; sociální služby; poskytovatel pomoci; registrovaný poskytovatel sociálních služeb; vývoj právní úpravy příspěvku na péči; care allowances; degree of dependece; the request for an increase in the contribution to the care; Social Services Act; social services; the registered provider of social services; the development of legislation; the contribution to the care