Průmyslová výroba města Písek - Procházková, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním cílem bakalářské práce je zmapovat a dále prezentovat dnešní stav průmyslové výroby města Písek. Dále nastínit vývoj a hlavní problémy ovlivňující chod nejvýznamnějších odvětví. Nynější stav porovnat se stavem v době před započetím průmyslové transformace, tedy před rokem 1989 a pokusit se vyhodnotit základní aspekty změn, které se průmyslu dotkly na sledovaném území. Základním ukazatelem použitým pro hodnocení průmyslu města je počet zaměstnanců firem. V práci není opomenuta celková charakteristika místního průmyslu v dnešní době, společně s historickým vývojem města od počátku, změny trendu vývoje průmyslu a analýza nejvýznamnějších podniků na území Písku.
Industrial production of Písek
Keywords: průmysl; průmyslová výroba; transformace průmyslu; počet zaměstnanců průmyslových podniků; Písek; industry; industrial production; transformation of industry; amount of employees in industrial companies; Písek