Bezpečnost jako součást moderního managementu ve zdravotnickém zařízení -aplikace na kliniku anesteziologie a resuscitace Institutu Klinické a Experimentální Medicíny v Praze (IKEM) - Körnerová, Monika (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce má téma "Bezpečnost jako součást moderního managementu- aplikace na kliniku anesteziologie a resuscitace Institutu Klinické a Experimentální Medicíny v Praze. Popisuje bezpečnostní systém, bezpečnostní prostředí, jeho trendy, strategii, zájmy a hrozby s následným řešením komplexní bezpečnosti zdravotnického zařízení v rámci uceleného bezpečnostního systému ve třech základních rovinách: personální bezpečnost, safety (provozní a technologická bezpečnost), security (klasická bezpečnost osob, majetku, informací a režimová opatření). Cílem mé bakalářské práce je nastínění a následné stanovení požadované úrovně minimální bezpečnosti v souvislosti s reflexí bezpečnostních potřeb ve vědomí a praxi zaměstnanců a managementu s pochopením vztahu mezi vnitřním a vnějším prostředím zdravotnického zařízení a logikou vývoje intenzity vlastních bezpečnostních potřeb pro naplňování stanovených cílů.
Security as a part of modern management -application to the anaesthesiology and resuscitation clinic of the Institute for Clinical and Experimental Medicine in Prague (IKEM)
Keywords: Bezpečnostní systém; bezpečnostní prostředí; základní prvky bezpečnostního systému; zákonná norma v bezpečnostním systému s aplikací do vnitřního normativu organizace.; Security system; security environment; basic elements of a security system; legal standard in a security system with application to organization?s internal standard system.