Mzdové náklady v účetnictví vybraného hospodářského subjektu - Jireková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce uvádí základní termíny vztahující se k mzdové politice podniku. Cílem této práce je vysvětlit hlavní pojmy týkající se nákladů práce a analyzovat mzdovou politiku ve zvoleném podniku. Mzda obsahuje několik složek, na základní kterých jsou mzdy vypláceny zaměstnancům. Mzdová politika společnosti musí být nastavena tak, aby motivovala zaměstnance podávat vyšší pracovní výkony. Data potřebná pro analýzu byla získána ve společnosti XY, a. s. Informace byly stanoveny na základě rozhovorů s účetní v této firmě.
Labour Costs in the Accounting Selected Economic Subject
Keywords: mzdové náklady; mzda; hrubá mzda; čistá mzda; daň z příjmu; zaměstnanecké výhody; daňové optimalizace; labor costs; wage; gross wage; nett wage; income tax; employees benefits; tax optimalization