Vývoj krajinného pokryvu a vývoj počtu obyvatelstva v ochranných pásmech vodní nádrže Švihov v letech 1990-2018 - Červeňanská, Karolína (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá významem krajiny, jejím hodnocením a vývojem krajiny a obyvatelstva v českých zemích od poloviny 19. století. Dále se věnuje vodním nádržím z hlediska jejich ochrany a dopadů na prostředí. Součástí práce je projektová část, která se zaměřuje na analýzu změn krajinného pokryvu a vývoje počtu obyvatel v ochranných pásmech vodního zdroje Švihov v letech 1990-2018.
Development of landscape cover and development of population in the protection zones of the water reservoir Švihov in the years 1990-2018
Keywords: krajinný pokryv; využití krajiny; vývoj krajiny; vývoj obyvatelstva; vodní zdroje; land cover; land use; development of landscape; development of population; water reservoirs