POUTĚ DO MEDŽUGORJE A JEJICH VLIV NA PROHLOUBENÍ DUCHOVNÍHO ŽIVOTA LAIKŮ - Pešková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce popisuje vliv poutí na prohloubení duchovního života věřících. Přibližuje duchovní život na poutním místě v Medžugorji. Vyhodnocuje zde získané duchovní plody a uvádí svědectví o obrácení. Poukazuje na význam mariánských poselství a specifikuje prostředky pro získání Boží milosti. Práce čerpá ze spektra dostupné literatury a je obohacena o osobní zkušenosti autorky. V konečném důsledku přináší poznání o lásce a milosti Boha Otce. Je určena všem, kdo hledají pravý smysl svého života.
The pilgrimages to Medjugorje and their influence on deepening laymen´s religious lifes
Keywords: Poutě; poutníci; vizionáři; mariánská úcta; Panna Maria; Medžugorje; zjevení; poselství; modlitba.; Pilgrimages; pilgrims; visionaries; cult of Virgin Mary; Virgin Mary; Medjugorje; revelation; message; prayer.