Technologie SVG - aktuální standard webové vektorové grafiky - Skleničková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce je popsat technologii SVG a na konkrétních příkladech demonstrovat praktické využití webové vektorové grafiky. Práce bude obsahovat informace o problémech se zobrazením v prohlížečích a nabídne přehled možných editorů, které můžeme pro vytváření webové vektorové grafiky používat. k praktickému využití této technologie je důležité znát sadu jednoduchých technik, návodů k vytváření křivek a znalost vlastností základních geometrických tvarů a různých efektů
SVG technology as present standard of web vector graphics
Keywords: Vektor; webová vektorová grafika; xml; bitmapová grafika; technologie SVG; historie a vývoj SVG; základní grafická primitiva; geometrické tvary; vlastnosti geometrických tvarů; textury; e; Vector; web vector graphics; xml; bitmap graphics; SVG Technologies; history and development SVG; basic grafic primitivs; geometric shapes; characteristics of geometric shapes; texture; efects; behaviours; editors; support svg in web browsers; Scalable Vector Graphics