Simulace zatížení při tahových zkouškách traktorů. - Kahoun, Petr (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá problematikou tahových zkoušek traktorů a jejich metod. Teoretická část obsahuje přehled současných metod provádění tahových zkoušek, teoretikou přenosu výkonu motoru na pojezdová kola a problematikou pohybu traktoru při jízdě po svažitém pozemku. Praktická část se zabývá návrhem zařízení pro simulaci zátěže na bázi brzděného navijáku a posouzením vhodnosti této metody.
Simulation of tensile load testing tractors.
Keywords: Tahová zkouška; tahová charakteristika; tahová síla; výkon; mobilní energetické prostředky; simulace zátěže.; Tensile test; tensile characteristics; tensile strength; power; mobile power equipment; load simulation.