Psychický dopad na rodiče,jejichž dítě má Downův syndrom - Chaloupecká, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá Downovým syndromem a jaký to má dopad na rodiče, rodinný život. Teoretická část je rozdělena do čtyř kapitol. Ty jsou zaměřeny na Downův syndrom a jeho znaky, psychomotorický vývoj a rozvoj dovedností. Ve třetí kapitole je nastíněna rodina a poslední kapitola se věnuje psychickému vývoji rodiny, která má dítě s postižením. Praktická část je provázána s teoretickou. Zabývá se porovnáním dvou rodin, které mají dítě s Downovým syndromem.
Psychical Impact on Parents whose Child has Down's Syndrome
Keywords: Klíčová slova: Downův syndrom; rodina; dítě; mentální postižení/mentální retardace; vývoj; psychický vývoj; krize; fáze; hypotéza; psychický dopad.; Key words: Down syndrome; family; child; parents; mental handicap / mental retardation; development; mental development; crisis; phase; hypothesis; psychical impact.