Orientace skotu na nové pastvině - Bundová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato práce byla zaměřena na stanovení orientace skotu v novém prostředí. Hodnoceny byly také podmínky prostředí, které mohly ovlivnit orientaci. Data byla sbírána přímým pozorováním třech skupin skotu. Data byla sbírána po dobu tří dnů od 7:00 do 19:00 každou hodinu. Byly pořízeny fotografie jedinců a pomocí buzoly bylo určeno natočení zvířat. Také byly vedeny záznamy o meteorologických podmínkách (teplota, relativní vlhkost, směr a rychlost větru, srážky) v jednotlivých hodinách pozorování.
Compass orientation of body in cattle on new grazing land
Keywords: magnetický alignment; skot domácí; orientace v novém prostředí; orientace při pastvě; orientace při odpočinku; magnetic alignment; domestic cattle; orientation in a new environment; orientation during grazing