Vliv systemické terapie na psychiku člověka s mentálním postižením - Palečková, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce zjišťuje způsoby vlivu systemické terapie a psychoterapie na psychiku člověka s mentálním postižením. Teoretická část klasifikuje jedince s mentálním postižením, zabývá se psychoterapií, problematikou systemické terapie, psychiky obecně a psychikou u osob s mentálním postižením, a terapií užívanou u osob s mentálním postižením. Praktická část zjišťuje vliv systemické terapie a psychoterapie na psychiku člověka s mentálním postižením a prostředky, kterými je systemická terapie prováděná u jedinců s mentálním postižením. Výsledky práce ukazují pozitivní vliv systemické terapie a psychoterapie na člověka s mentálním postižením.
The influence of the systemic therapy on human´s psyche with mental disease
Keywords: osoba s mentálním postižením; systemická terapie; psychoterapie; psychika; person with mental disease; systemic therapy; psychotherapy; psyche