Vyhodnocení tlaku predátorů na hnízda divoké populace bažanta obecného v honitbě HS Přerov nad Labem - Strnad, Marek (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem této diplomové práce bylo posouzení efektivnosti stávajících opatření zaměřených na ochranu divoké populace bažanta obecného, včetně jejich účinnosti a ekonomické náročnosti v oblasti honitby HS Přerov nad Labem. Labem a poté navržení možnosti zlepšení podmínek pro výskyt této populace a podporu jeho přirozené reprodukce v zájmovém území.
Predator's influence on wild pheasant population in hunting district HS Přerov nad Labem
Keywords: bažant; predace; umělá hnízda; Přerov nad Labem; pheasant; predator{\crq}s influence; nide simulation; Přerov nad Labem