Sociální práce s klienty střediska výchovné péče, kteří ukončili internátní pobyt - Kiliánová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce se zabývá sociální prací s klienty střediska výchovné péče, kteří ukončili internátní pobyt. Charakterizuje činnost orgánu sociálně-právní ochrany, roli a náplň práce kurátora. Zaměřuje se na středisko výchovné péče, popisuje formy poskytované péče a způsob ukončení pobytu ve středisku výchovné péče. Zároveň se věnuje následné péči o klienty po ukončení internátního pobytu ve středisku výchovné péče v kompetenci orgánu sociálně-právní ochrany a popisuje, jak probíhá spolupráce orgánu sociálně-právní ochrany s doprovodnými organizacemi po ukončení internátního pobytu klienta. Součástí práce jsou kazuistiky, které demonstrují možnosti intervence orgánu sociálně-právní ochrany u klientů, kteří absolvovali pobyt ve středisku výchovné péče a je potřeba u těchto klientů potřeba další pomoci a podpory.
Social Work with Clients of the Educational Care Center, Who Ended Their Boarding Stay
Keywords: středisko výchovné péče; internátní pobyt; orgán sociálně-právní ochrany dětí; kuratela; následná péče; educational care center; boarding stay; system of social and legal protection of children; tutelage; aftercare