Možnosti využití nízkonapěťového transmisního elektronového mikroskopu LVEM 5 k identifikaci virů - Bielniková, Hana (Jihočeská univerzita, 2009)
Úkolem této práce bylo prozkoumat možnosti využití nízkonapěťového elektronového mikroskopu LVEM 5 k detekci a identifikaci virů,při použití různých druhů kontrastních činidel a v porovnání s výsledky získanými pomocí nízkonapěťového elektronového mikroskopu.
Potential uses of the low voltage transmission electron microscope LVEM 5 for the identification of viruses.
Keywords: elektronová mikroskopie; viry; nízkonapěťový elektronový mikroskop; uhlíkové blány; doutnavý výboj; negativní barvení; electron microscopy; viruses; low voltage electron transmission microscope; carbon films; glow-discharge; negative staining