Aurelius Augustinus - kontroverze mezi náboženskou a estetickou zkušeností - Podlahová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na významnou osobnost filosofie 4 - 5. st. n. l., Aurelia Augustina. Věnuje se všem faktorům, které tohoto myslitele ovlivnily a které měly dopad na vývoj v jeho myšlení, jimiž jsou právě i dětství či vzdělání. Práce se však zejména detailněji zaobírá názorem sv. Augustina na umění, náboženství a kontroverzí mezi nimi, jež je typická pro filozofické, náboženské a estetické myšlení sv. Augustina.
Aurelius Augustinus - controversy between religious and aesthetic experience
Keywords: Náboženství; filosofie; estetika; krása; dobro; láska; moudrost; Aurelius Augustinus; Bůh; pravda; člověk; život; Religion; philosophy; aesthetics; beauty; good; love; wisdom; Aurelius Augustinus; god; truth; human; life