Studie vlastností DET, metody pro vzorkování pórové vody v sedimentech - Jarolímová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této práce bylo zjistit vybrané vlastnosti DET (diffusive equilibration in thin films), metody pro odebírání pórové vody v sedimentu. Tyto vlastnosti byly: 1)doba potřebná k ustálení rovnováhy mezi: a)destilovanou vodou v gelu v DET a pórovou vodou b)vzorkem pórové vody v DET a destilovanou vodou 2)srovnání vzorků získaných pomocí DET a jinou metodou 3)zjisti chování DET v praxi
Study of properties DET, a method for pore water for sediment sampling
Keywords: DET; pórová voda; sediment; fosfor; železo; síran; dusičnan; DET; pore water; sediment; phophorus; iron; suphan; nitrate